Меркель визнала помилки в міграційній політиці Німеччини

Меркель визнала помилки в міграційній політиці Німеччини

Укрінформ
Федеральний канцлер Ангела Меркель визнала помилки в міграційній політиці Німеччини. Берлін досить тривалий час чинив опір проведенню реформ ЄС, які вже давно назріли, визнає вона. 

Про це повідомляє DW

"Ми, німці, занадто довго ігнорували проблему і відштовхували від себе думку про необхідність загальноєвропейського рішення", - заявила глава німецького уряду в інтерв'ю газеті Suddeutsche Zeitung (SZ), опублікованому в середу, 31 серпня.

За її словами, багато мігрантів прибуло до Європи у 2004 і 2005 роках. Меркель нагадала, що влада ФРН, що раніше прийняла велику кількість біженців з країн колишньої Югославії, зраділа, що тепер цю проблему доведеться у першочерговому порядку вирішувати іншим державам.

"Я не можу цього заперечувати", - визнала канцлер.

При цьому Берлін досить довго чинив опір проведенню в ЄС вже давно назрілих реформ, погоджується Меркель. За її словами, це стосується, зокрема, захисту зовнішніх кордонів Шенгенської зони.

Водночас глава німецького уряду намагалася розвіяти в інтерв'ю побоювання громадян ФРН у зв'язку з наслідками напливу біженців до країни. "Німеччина залишиться Німеччиною зі всім, що ми любимо і що для нас є важливим", - навіть і після інтеграції сотень тисяч новоприбулих мігрантів, запевняє Меркель.

Як відомо, цього року Німеччина чекає до 300 тисяч біженців, що більш як втричі менше, ніж минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-