Frontex: Міграційний тиск зменшився

Frontex: Міграційний тиск зменшився

Укрінформ
Глава європейського прикордонного агентства Frontex Фабріс Леггері попереджає, що не дивлячись на зниження числа біженців, що прибувають до Європи, міграційний тиск зберігається, і сподівається, що ЄС засвоїв  уроки з 2015 року.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню WELT, опублікованому в понеділок.

«У будь-якому разі міграційний тиск залишається величезним», - заявив Леггері.

Оскільки, він нагадав, в Сирії продовжується війна, ІДІЛ намагається встановити панування в Північній Африці, в багатьох регіонах світу люди живуть як жебраки, тому причини, що штовхають людей на пошук притулку на чужині, залишаються.

Водночас він зазначив позитивні зрушення, які з'явилися після  набуття чинності угоди ЄС з Туреччиною. Так, в липні ц.р. до Греції прибули всього 1800 мігрантів при тому, що в лютому і березні по стільки ж прибувало щодня. А по балканському маршруту агентство зареєструвало 2160 незаконних перетинів кордону.

Таке скорочення показників Леггері відніс на користь чинної угоди: «Разом нам вдається дедалі краще контролювати потоки мігрантів у Туреччині». Він наголосив на важливості володіння інформацією про те, хто саме їде в Європу: шукачі притулку, кримінальні елементи чи взагалі терористи.

Керівник європейського прикордонагентства висловив надію, що Європа засвоїла урок з 2015 року, коли на континент прибули понад мільйон мігрантів. Давати прогноз того, скільки ЄС повинен приймати мігрантів Леггері не став, адресувавши цю проблему Єврокомісії.

Щодо підвідомчого йому агентства, то воно отримає стійкий операційний блок: країни-учасниці повинні надати 1 500 чиновників, повідомив Легеррі.

До відома, лідери країн-членів ЄС і прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу 18 березня уклали угоду, домовившись повертати всіх нелегалів, які прибули через Туреччину до Греції, в обмін на безвізовий режим для турецьких громадян, 3 мільярди євро і прийом в ЄС сирійських біженців з Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-