Вloomberg: Путін

Вloomberg: Путін "диверсією в Криму" лише погіршив свої позиції

Укрінформ
Після звинувачень президента РФ Володимира Путіна щодо "української диверсії" в окупованому Криму економіка Росії продовжить падіння, а західні санкції збережуться.

Про це свідчать результати опитування 21 економіста Вloomberg.

"Подальше напруження ситуації в Україні підриватиме довіру інвесторів до Росії та збереже санкції ЄС і США, посилить відтік іноземного капіталу, тому що Путін не буде зосереджений на економічних реформах. Це у свою чергу призведе до послаблення рубля і змусить Центробанк РФ провадити більш обережну політику", –  сказав старший аналітик Informa Global Markets Крістофера Шілс.

Як зазначається, 52% опитаних вважають, що Євросоюз піде на скасування санкцій протягом найближчого року, хоча до подій в Криму так важали 69%. Лише 10% вважають, що санкції в найближчий рік почнуть скасовувати США, у порівнянні з 19% місяцем раніше.

 Згідно з опитуванням, 76% експертів вважають, що ескалація конфлікту в Криму знижує довіру інвесторів, а 62% відзначають, що це призведе до зростання відтоку капіталу з Росії.

"З огляду на продовження санкцій ЄС на початку 2017 року і недавніх "яструбиних" заяв канцлера ФРН Ангели Меркель ймовірність зняття санкцій протягом року малоймовірна. Крім того, для початку процесу необхідна більш гнучка позиція Москви, яка в даний момент на поступки йти не згодна", - зазначає аналітик Raiffeisen Bank International AG Андреас Швабе.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня у ФСБ Росії заявили, що нібито запобігли скоєнню в Криму терористичних актів, підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.  

Влада України категорично відкинула звинувачення російської сторони в підготовці диверсій у Криму, назвавши це черговою провокацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-