Євросоюз рухається до урвища – Ципрас

Євросоюз рухається до урвища – Ципрас

Укрінформ
Жорсткі правила бюджетної економії ЄС ведуть Євроспільноту до провалля, створюючи нерівності між членами.

Таку думку в інтерв'ю виданню Realnews висловив прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас, передає Reuters.

«ЄС, як сновида, рухається до урвища, оскільки жорсткі фіскальні правила запровадили глибокі нерівності між країнами-членами», - зазначив Ципрас.

Прем'єр також розкритикував Німеччину за її роль «європейського накопичувального банку» з надмірним профіцитом, замороженими зарплатами та низькою інфляцією, у той час, як південні країни з бюджетним дефіцитом страждають від безробіття. «Якщо теорія різношвидкісної Європи та економічних зон із дешевою робочою силою міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шауебле не буде відкинута, Європа постане перед межею розпаду», - зазначив він..

Він також вказав на велике повчальне значення Brexit для європейських лідерів. «Brexit або розбудить європейських лідерів або стане початком кінця ЄС», - підсумував Ципрас.

Нагадаємо: протягом останніх шести років економіка Греції скоротилася на чверть, а рівень безробіття досяг 23.5%. Аби не допустити дефолту країни, ЄС та МВФ виділили їй сотні мільярдів доларів кредитів та безповоротної допомоги, але під вимоги проведення жорстких реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-