Двох канадців переплутали в пологовому будинку 41 рік тому

Двох канадців переплутали в пологовому будинку 41 рік тому

Укрінформ
Двоє чоловіків у маленькому канадському місті з'ясували, що 41 рік тому їх переплутали при народженні.

Про це пише BBC.

Леон Свенсон і Девід Тейт жили в селищі в провінції Манітоба з чисельністю населення до 5 тисяч чоловік, переважно представників корінного народу крі. Вони були знайомі один з одним.

Обидва народилися в лікарні Norway House Indian Hospital в 1975 році з різницею в три дні: Свенсон 31 січня, а Тейт 3 лютого. Роботою лікарні на той час керував федеральний уряд.

Тест ДНК підтвердив, що незабаром після народження хтось поміняв їх місцями, в результаті хлопчиків виховували не їхні біологічні батьки.

На прес-конференції, де були оголошені результати тестування, обидва чоловіки мало не розплакалися.

Тейт заявив, що люди, які виростили його, завжди будуть для нього батьками, однак тепер у нього є ще одні батьки і брат. Тейт сказав, що вони вирішили спілкуватися як "одна велика сім'я".

Це не єдиний випадок підміни дітей в Norway House Indian Hospital. У листопаді минулого року місцева влада виявили, що Люк Мониас і Норман Баркман, народжені там в 1975 році, також були сплутані місцями при народженні. Саме той випадок навів Тейта і Свенсона на думку зробити аналіз ДНК.

Міністр охорони здоров'я Канади Джейн Філпотт повідомила про початок відомчого розслідування. У міністерстві вважають, що можливі й інші подібні випадки, про яких поки невідомо.

Филлотт назвала інцидент в Манітобі нагадуванням про необхідність підвищити якість охорони здоров'я для корінних народностей Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-