У Стамбулі відкрили найширший міст у світі

У Стамбулі відкрили найширший міст у світі

Фото
Укрінформ
У Стамбулі відбулася церемонія відкриття третього мосту через Босфор - найширшого мосту в світі, названого на честь Султана Селіма Явуза.

Про це повідомляє Anadolu.

"У Стамбулі відбулася церемонія відкриття третього мосту через Босфор, названого на честь Султана Селіма Явуза, а також автостради Північного узбережжя мегаполісу", - йдеться в повідомленні.

За багатьма характеристиками дана споруда не має аналогів в історії турецької та світової інженерії.

Варто відзначити, що міст, загальною довжиною 2164 метра, розвантажить транспортні артерії турецького мегаполісу зважаючи на те, що транзитні вантажівки будуть використовувати саме цей маршрут. Завдяки цьому турецька економіка буде щорічно економити три мільярди лір.

Церемонія відкриття почалася з того, що в честь найширшого мосту в світі глава Управління релігії Туреччини Мехмет Гьормез звершив молебень.

Фото: Xinhua/Укрінформ.

Слідом за виступом президента Реджепа Тайіпа Ердогана на сцену були запрошені гості церемонії.

Як і очікувалося, у церемонії взяли участь сам президент Туреччини, прем'єр-міністр Біналі Йилдирим, спікер парламенту Ісмаїл Кахраман, інші представники турецької влади; король Бахрейну, член Президії Боснії і Герцеговини, президент Македонії, президент Турецької Республіки Північного Кіпру, прем'єр-міністр Болгарії, головний міністр пакистанської провінції Пенджаб, віце-прем'єр Сербії, а також перший віце-прем'єр Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-