У канадській поліції жінкам дозволили носити хіджаб

У канадській поліції жінкам дозволили носити хіджаб

Укрінформ
Канадська королівська кінна поліція офіційно дозволила носити хіджаб як елемент службової форми своїх офіцерів жіночої статі.

Про це CBC News повідомив речник міністерства громадської безпеки Канади Скот Бардслі. 

«Королівська канадська кінна поліція – прогресивна правоохоронна служба, яка цінить і поважає людей з усіх культур та релігій», - сказав Бардслі.

Він додав, що такий крок покликаний краще відобразити різноманіття канадських громад та заохотити мусульманських жінок до працевлаштування у правоохоронних органах. 

Аби вдовольнити вимоги до безпеки, поліції довелося розробити власний дизайн хіджаба. Втім, поки жодна співробітниця не звернулася за дозволом на носіння цього головного убору разом зі службовою формою. 

Додамо, що членам Королівської канадської кінної поліції чоловічої статі, які сповідують сикхізм, було дозволено одягати із службовою формою тюрбан ще з 1990-ого року. Донедавна це був єдиний релігійний одяг, дозволений правоохоронцям.

Як відомо, у Франції з 2011 року була уведена заборона на носіння у громадських місцях мусульманського жіночого одягу, що повністю закриває обличчя (нікаб), а цього місяця у Каннах та ще дев’яти департаментах набрала сили заборона на носіння на пляжі традиційного жіночого купального костюму - буркіні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-