Землетрус в Італії: 120 загиблих

Землетрус в Італії: 120 загиблих

Укрінформ
Щонайменше 120 людей загинули в результаті землетрусу в ніч на середу, 24 серпня, в центральній Італії.

Про це повідомив прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, який приїхав у район стихійного лиха, передає DW.

За даними рятувальників, щонайменше 46 людей загинули в невеликих населених пунктах Аккумолі і Аматріче в області Лаціо, не менше 10 загиблих - у Пескара-дель-Тронто. Місцева влада говорить про велику кількість зниклих безвісти, цитує DW італійське агентство ANSA.

"Десятки жертв, багато людей залишаються під завалами. Ми намагаємося знайти підходяще місце для розміщення тіл загиблих", - повідомив мер Аматріче Серджіо Піроцці. За словами представників органів цивільного захисту населення, землетрус "порівняний за інтенсивністю з тим, який стався в 2009 році в Аквілі. Тоді загинули понад 300 осіб.

Зруйновано безліч будинків, у більшості випадків рятувальним службам складно пробитися до місця завалів через зсуви і серйозно пошкоджену інфраструктуру.

Землетрус магнітудою 6 балів було зафіксовано в 03.36 ранку середи за місцевим часом. Епіцентр розташовувався за два кілометри від Аккумолі в провінції Рієті (регіон Лаціо). Наступні підземні поштовхи були зафіксовані в 04.32 і 04.33. Вони відчувалися і в столиці країни Римі.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-