"Сирійському абсурду" час покласти край - Керрі

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі заявив про необхідність зібратися Росії, Ірану та опозиції, щоб якнайшвидше зупинити бойові дії у Сирії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Сирійський абсурд» триває занадто довго, і вкрай важливо, щоб сили, які підтримують сирійський режим, Росія та Іран, і ті, хто підтримує опозицію, Сполучені Штати і їхні партнери на Близькому Сході, зібралися разом, щоб покласти край бойовим діям", - зазначив Керрі.

За його словами, переговори між Сполученими Штатами і Росією про військову співпрацю у боротьбі проти угруповання "Ісламська держава" в Сирії наближаються до кінця.

«У найближчі дні наші команди зустрінуться, і залежно від того, де ці дискусії відбудуться, досить імовірно, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і я також хотіли б зустрітися», – сказав Керрі 22 серпня в Кенії.

Керрі запропонував обмінюватися розвідданими з Росією, щоб координувати повітряні удари по угрупованню «Ісламська держава» та сирійській філії «Аль-Каїди» – «Фронту Ан-Нусра», – зупинивши при цьому напади на помірковану опозицію режимові Башара Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-