Жителям німеччини рекомендують запасатися їжею на випадок війни - FAS

Жителям німеччини рекомендують запасатися їжею на випадок війни - FAS

Укрінформ
Населенню Німеччини вперше з моменту закінчення холодної війни рекомендують створювати власні запаси на десять днів з тим, щоб у разі великої катастрофи або збройного нападу воно тимчасово могло забезпечити себе найнеобхіднішим.

Це - одне з положень нової концепції цивільної оборони, яку уряд ФРН схвалить в майбутню середу, повідомляє газета Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung.

Як випливає з документів, що потрапили у розпорядження видання, в разі виникнення надзвичайної ситуації, населення повинно бути в змозі саме забезпечити себе найнеобхіднішим, поки не почнуть діяти прийняті урядом заходи щодо достатнього постачання громадян продовольством, водою, енергією і готівкою. Тому жителям країни пропонується, зокрема, тримати запаси питної води на п'ять днів з розрахунку два літри в день на людину.

Як зазначає FAS, нова концепція цивільної оборони - це перший подібний документ, розроблений міністерством внутрішніх справ ФРН з моменту закінчення холодної війни у 1989 році. У концепції наголошується, що "напад на територію Німеччини, яке вимагатиме конвенціональних заходів оборони, здається малоймовірним". Тим не менш, необхідно в достатній мірі підготуватися до подібного "смертельно небезпечного розвитку, що не можна остаточно виключити".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-