Президент Філіппін уклав перемир'я з повстанцями-комуністами

Президент Філіппін уклав перемир'я з повстанцями-комуністами

Укрінформ
Філіппінський президент Родріго Дутерте погодився на введення режиму припинення вогню з партизанами-комуністами, які за кілька годин до цього в односторонньому порядку оголосили про режим тиші.

Обидві сторони припинять бойові дії в неділю вранці, передає TheEconomist.

Місяць тому Дутерте вже висував пропозицію укласти перемир'я, проте повстанці-комуністи не відповіли на заклик до призначеного терміну, і домовленість зірвалася.

Режим припинення вогню введений сторонами, щоб підготуватися і ефективно провести мирні переговори, які почнуться 22 серпня в Норвегії. Попередні переговори мали місце чотири роки тому, однак не увінчалися успіхом через вимоги повстанців-комуністів випустити з в'язниць 500 їхніх однодумців.

Минулого тижня 17 лідерів комуністичного руху, раніше захоплених урядовими військами, які відбували термін у в'язницях країни, були випущені на свободу, щоб взяти участь у переговорному процесі в Норвегії.

Родріго Дутерте прийшов до влади сім тижнів тому і з самого першого дня почав активно готувати грунт для врегулювання двох довгострокових конфліктів, що негативно впливають на розвиток країни, — з повстанцями-комуністами і з повстанцями-мусульманами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-