Вибух на весіллі в Туреччині: 22 людей загинули

Вибух на весіллі в Туреччині: 22 людей загинули

Укрінформ
В результаті вибуху на весільній церемонії на вулиці в турецькому місті Газіантеп на півдні Туреччини, 22 людей загинули, 94 отримали поранення.

Як повідомив Reuters депутат турецького парламенту від прокурдської партії, вибух був організований бойовиками "Ісламської держави".

Як повідомив телеканалу CNN Turk віце-прем'єр Мехмет Шишмек, виконавцем вибуху став терорист-смертник.

"Є загиблі, і ми маємо вихідну інформацію, що дозволяє говорити про вибух бомби", - сказав турецький депутат від правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) Мехмет Ердоган.

Жодна група не взяла на себе відповідальності за вибух, але урядові джерела кажуть, що він міг бути організований ІДІЛ, яка діє в цьому, близькому до кордону районі.

Газіантеп розташований за 64 км від сирійського кордону. Терорист-смертник убив двох поліцейських там у травні.

Джихадисти нещодавно втратили позиції на півночі Сирії, в тому числі свій колишній оплот Манджиб. Сирійські повстанці готуються до подальшого просування в утримуваному ІДІЛ районі Джераблус.

Південна Туреччина протягом останнього року постраждала від кількох смертельних вибухів, пов'язаних або з курдськими бойовиками, або з ІДІЛ. Часто ці напади були пов'язані з війною в Сирії. На півночі Сирії, на південь від міста Газіантеп, там велися запеклі бої між сирійськими курдами і джихадистами, зазначає BBC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-