Україна підтримує особливий статус Придністров'я у складі Молдови - посол

Україна підтримує особливий статус Придністров'я у складі Молдови - посол

Укрінформ
Україна підтримує ініціативу керівництва Республіки Молдова про надання Придністровському регіону особливого статусу у складі єдиної і неподільної молдавської держави.

Про це у в інтерв'ю Укрінформу заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

«Відносно врегулювання придністровського конфлікту ми стоїмо на позиціях територіальної цілісності і суверенітету Молдови і підтримуємо надання Придністровському регіону особливого статусу у складі єдиної і неподільної держави Молдова. Україна вважає, що саме політичне врегулювання конфлікту має бути основним завданням учасників переговорного процесу у форматі «5+2», - зазначив посол.

За словами дипломата, «повноваження регіону не повинні суперечити національним інтересам самої держави або блокувати її нормальне функціонування як суверенного суб'єкта міжнародних відносин».

Гнатишин підкреслив, що в сьогоднішніх умовах федералізація під виглядом особливого статусу може призвести до небажаних, руйнівних для держави наслідків.

Раніше керівництво Молдови заявило, що до кінця цього року буде розроблена концепція надання особливого статусу Придністров'ю.

Спікер парламенту Молдови, зокрема, заявив, що парламентарі розпочнуть обговорення цього питання на осінньо-зимовій сесії парламенту.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-