США продовжують вести перемовини із Росією щодо перемир’я у Сирії

США продовжують вести перемовини із Росією щодо перемир’я у Сирії

Укрінформ
Незважаючи на поглиблення військового співробітництва між РФ та Іраном, Вашингтон все одно продовжує вести перемовини із Росією щодо Сирії.

Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу.

«Це (використання РФ іранської авіабази для завдання ударів по Сирії, – ред.) не виключає можливості укладення певної угоди про співпрацю із Росією, до чого ми продовжуємо прагнути», - сказав Тонер.

Однак він визнав, що досягти суттєвих домовленостей із Росією поки що не вдалося.

«Ми спілкуємося із Росією у робочих групах стосовно шляхів запровадження дієвого режиму припинення вогню по всій країні, забезпечення безперешкодного гуманітарного доступу та відновлення перемовин у Женеві. Це залишається нашим пріоритетом, втім, на жаль, досі недосяжним», - зазначив представник Державного департаменту.

Він додав, що державний секретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вже мали розмову з цього приводу, втім не розкрив її змісту.

Тонер також наголосив, що останні дії Росії у Сирії все ж не сприяли досягненню консенсусу.

«Не скажу, що ми були здивовані чи шоковані, втім це не сприяє виходу із глухого кута у Алеппо, не дозволяє вирішити ситуацію із відсутністю доступу до гуманітарної допомоги, наражанням на небезпеку цивільного населення, не наближає до якого-небудь припинення вогню, тим паче на території всієї держави, і як результат – не дозволяє запустити перемовини у Женеві», - підсумував Тонер.

За його словами, це «заплутало й без того напружену та складну ситуацію».

Нагадаємо: за інформацією російських ЗМІ, авіація РФ 16 серпня вперше скористалася авіабазою Хамадан в Ірані для завдання ударів по території Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-