У Латвії трьох міністрів змусять відповісти за рандеву з віце-прем'єром РФ

У Латвії трьох міністрів змусять відповісти за рандеву з віце-прем'єром РФ

Укрінформ
МЗС Латвії зажадало від трьох міністрів надати "вичерпну і деталізовану інформацію" про зустріч із віце-прем'єром Росії Аркадієм Дворковичем.

Про це повідомляє Delfi.

“Як пояснив глава МЗС Едгар Рінкевич, не має значення, формальним чи неформальним було спілкування політиків двох країн",  - йдеться у повідомленні.

За його словами, Латвія намагається йти певним зовнішньополітичним курсом відносно Росії, і механізм переговорів також має відбуватися в руслі настанов, визначених урядом.

До того ж особливу підозру у Рінкевича викликав той факт, що на тій зустрічі був присутній також посол РФ у Латвії Олександр Вешняков.

"Важливо дотримуватися обумовленого порядку зустрічі посадовців. Про них слід інформувати Міністерство закордонних справ... Є питання, в яких позиція Латвії принципова, - у тому числі і ті, що стосуються безпеки держави та участі у блоці НАТО", - підкреслив Ринкевич.

Як відомо, минулого тижня на рибопереробному підприємстві Karavela відбулася неформальна зустріч Дворковича з трьома латвійськими міністрами: фінансів Дани Рейзнієце-Озоли, транспорту Улдіса Аугуліса і землеробства Яніса Дуклавса. За словами Рейзнієце-Озоли. на зустрічі йшлося про скасування санкцій щодо рибопереробників, а також про газове сховище в Інчукалнсі.

Фото: news.vse42.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-