Берлін вимагає тривалої

Берлін вимагає тривалої "гуманітарної паузи" для Алеппо

Укрінформ
У Алеппо потрібна «гуманітарна пауза» для того, щоб мати можливість доставити жителям міста найнеобхідніше, а тригодинні перерви абсолютно неефективні.

Про це на брифінгу в понеділок у Берліні заявили представники уряду Німеччини, передає кореспондент Укрінформу у ФРН.

«У Алеппо нам терміново потрібна пауза для того, щоб забезпечити людей медикаментами і життєво важливими матеріалами... Сирійський президент і його партнери, Росія, не повинні відкидати цю допомогу», - сказав офіційний представник канцлера Штеффен Зайберт.

Він відзначив, що Берлін вважає за необхідне створення контрольованого ООН доступу. І Росія повинна застосувати увесь свій вплив на режим Асада для того, щоб такий був забезпечений. Зайберт назвав позитивним той факт, що у понеділок міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр обговорює це питання з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Представник німецького зовнішньополітичного відомства Завсан Шеблі у свою чергу відзначила появу «слабкого променя надії» в цьому питанні, зокрема, в контексті пропозиції Штайнмайєра про створення повітряного коридору гуманітарної допомоги Алеппо.

«Ми говоримо про можливість доставки вантажів по повітрю; при цьому для міністра пріоритетом залишається реалістичним шлях допомоги», - повідомила дипломат. Вона також додала, що практика трьох годин (на день) тиші не досягає мети, назвавши їх «цинічними».

Нагадаємо, що минулого четверга Міністерство оборони Російської Федерації заявило, що готове на три години щодня припиняти атаки в сирійському місті Алеппо для того, щоб гуманітарні організації могли доставляти допомогу жителям. Цю ініціативу вже розкритикували в ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-