Туреччина вимагає від США арешту Гюлена

Туреччина вимагає від США арешту Гюлена

Укрінформ
Прокуратура міста Стамбул, направила до Міністерства юстиції США лист з вимогою арешту лідера терористичного руху «Паралельна держава» Фетуллаха Гюлена, який віддав доручення організувати 15 липня збройний переворот у Туреччині.

Про це повідомляє агентство Анадолу.

"У документі міститься вимога помістити Гюлена під тимчасовий арешт відповідно до статті 10-ої Американсько-турецької угоди до моменту надання американській стороні документів з вимогою його екстрадиції", - йдеться у повідомленні.

Лист, підготовлений прокурором Джаном Тунджаєм, представлений до Департаменту з міжнародного права і зовнішніх зв'язків Мінюсту США для подальшого розгляду у відповідних інстанціях Сполучених Штатів.

Як відомо, 15 червня в Туреччині було здійснено спробу державного перевороту, в організації якого влада країни звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе в США у добровільному вигнанні та заперечує свою причетність до путчу. Анкара не залишає спроб повернути проповідника в країну, ухвалу про затримання якого 4 серпня виніс Кримінальний суд Стамбула. 

Як повідомляв Укрінформ, опозиційний проповідник, який звинувачується в організації невдалої спроби путчу в Туреччині, пообіцяв повернутися із США назад до Туреччини, якщо незалежне міжнародне розслідування доведе хоча б десяту частину висунутих проти нього звинувачень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-