Померла дочка Хрущова

Померла дочка Хрущова

Укрінформ
На 88-му році життя після хвороби померла дочка Микити Хрущова публіцист Рада Аджубей.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

"Смерть дочки Микити Хрущева підтвердив її син", - йде мова в повідомленні. 

Родичі Ради Аджубей повідомили, що прощання пройде у вузькому колі близьких людей. Про час і місце похоронів поки не повідомляється.

Раду Аджубей називали «дитиною відлиги», хоча народилася вона зовсім в іншу епоху, в Києві, навесні 1929-го, за десятиліття до того, як Хрущов увійшов до політбюро. Вона була старшою дочкою радянського лідера і Ніни Кухарчук-Хрущової. 

Рада Микитівна майже півстоліття віддала журналу «Наука и жизнь», працюючи спочатку заввідділом біології і медицини, а потім довгі роки заступником головного редактора, аж до виходу на пенсію в 2004 році. 

Її чоловік Олексій Аджубей був головним редактором «Известия». Сама вона була свідком яскравих сторінок радянської історії. У своїх спогадах розповідала, що про проект підняття цілини вперше почула на вранішній пробіжці батька, а про плани щодо масового зведення «хрущовських» багатоповерхівок в сім'ї говорили як про завдання назавжди покінчити з історією бараків. 

В одній з автомобільних поїздок з батьком країною Рада стала свідком того, як ухвалювалося рішення про передачу Криму Україні. Вона сторонилася політики, але встигла зібрати великий сімейний архів. У літописі сім'ї тепер перегорнута ще одна сторінка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-