Гуманітарна криза в Алеппо: Німеччина пропонує повітряний міст

Гуманітарна криза в Алеппо: Німеччина пропонує повітряний міст

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр виступив за організацію повітряного мосту для доставки гуманітарної допомоги мешканцям Алеппо. 

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag, повідомляє DW

"Уряд ФРН веде переговори з ООН, США та Росією щодо такої можливості", - повідомив політик.

За даними ООН, у майже повністю обложеному місті близько двох мільйонів людей залишилися без електроенергії, води та фактично без медикаментів. 

Якщо не вдасться доставити достатню кількість допомоги в Алеппо наземним шляхом, зазначив Штайнмайєр, "маємо випробувати можливість доставки допомоги, перш за все медичних засобів, повітрям".

Він також засудив використання забороненої міжнародним правом зброї та закликав сторони конфлікту максимально захищати цивільне населення. Думка про можливість вирішення протистояння військовим шляхом, додав міністр, "ілюзорна".

Як повідомлялось, міністерство оборони Російської Федерації кілька днів тому заявило, що готове на три години щодня припиняти атаки для доставки допомоги в Алеппо, яке стало епіцентром протистояння між військами сирійського президента Башара Асада та його опонентів. Повстанцям нещодавно вдалося прорвати блокаду урядових військ, які фактично осадили місто, проте війська Асада регулярно організовують контрнаступи.

Фото: Валерий Шарифулин/ТАСС 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-