Екстрадиції Гюлена хочуть 100 тисяч американців

Екстрадиції Гюлена хочуть 100 тисяч американців

Укрінформ
Петицію про екстрадицію із США мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого обвинувачують в організації спроби державного перевороту в Туреччині, підтримали вже більше 100 тисяч осіб.

Про це повідомляє Anadolu.

"Петицію з вимогою екстрадиції ватажка терористичної течії "Паралельна держава" (FETO) Фетхуллаха Гюлена на офіційному сайті Білого дому підтримали вже більше 100 тис. осіб", - зазначається в повідомленні.

У зв'язку з досягненням межі, необхідної для розгляду петиції владою США, представники турецької громади організували прес-конференцію в Нью-Йорку, під час якої закликали Вашингтон негайно екстрадувати Гюлена.

Турецький підприємець і активіст Ібрахім Куртулуш відзначив, що Гюлена мають без зайвих питань передати Анкарі, звернувши увагу на партнерські відносини Туреччини і США.

"Закликаємо президента Барака Обаму бути поряд з Туреччиною - союзником по НАТО. Як говорив Джордж Буш, ви вибираєте терористів або нас?" - зробив висновок Куртулуш.

Як повідомлялося, в ніч на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба державного перевороту, в організації якого влада країни звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе в США в добровільному вигнанні і який заперечує свою причетність до путчу. Анкара не залишає спроб повернути проповідника в країну, ухвалу про затримання якого 4 серпня виніс Кримінальний суд Стамбула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-