ООН вимагає негайного введення

ООН вимагає негайного введення "тиші" в Алеппо

Укрінформ
В Організації Об'єднаних Націй закликали терміново взяти паузу в бойових діях у сирійському Алеппо з метою проведення гуманітарної операції з відновлення електро- і водопостачання та надання допомоги мирним жителям.

Про це йдеться у заяві представника Управління ООН з гуманітарних питань у Сирії Якуба Ель-Хілло та регіонального координатора сирійського кризового центру Кевіна Кеннеді, повідомляється на сайті Організації. 

"Організація Об'єднаних Націй готова надати допомогу цивільному населенню Алеппо... Як мінімум, ООН вимагає повноцінної угоди про припинення вогню або щотижневі 48-годинні гуманітарні паузи, щоб дістатися до мільйонів людей в Алеппо, які потребують допомоги, та поповнити продовольчі запаси і медикаменти, яких критично бракує", - йдеться у заяві.

В Організації також зазначили, що в результаті нападів на лікарні та інфраструктуру Алеппо без води та електроенергії залишились понад два мільйони людей.

Крім цього, повідомляється, що води у криницях та резервуарах Алеппо недостатньо, щоб задовольнити потреби населення.

"ООН вкрай стурбована тим, що якщо не відновити лінії електропередач та водопостачання, наслідки для мільйонів цивільних осіб можуть бути жахливими", - підкреслили в ООН.

Так, поставки гуманітарної допомоги в Організації пропонують налагодити з території Туреччини. В заяві також наголошується, що усі сторони повинні гарантувати безпеку цивільного населення та інфраструктури відповідно до норм міжнародного гуманітарного права та прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, сирійські війська режиму президента Башара Асада і повстанці збирають підкріплення в Алеппо, готуючись до вирішальної боротьби за контроль над другим за розміром містом країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-