Японія вручила ноту Китаю: через судна близ спірних островів

Японія вручила ноту Китаю: через судна близ спірних островів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Японії викликало посла Китаю і вручило офіційний протест у зв'язку із збільшенням кількості китайських суден у водах поблизу спірних островів у Східно-Китайському морі.

Про це повідомляє видання The New York Times.

"Міністр закордонних справ Японії викликав посла Китаю у вівторок і вручив йому протест у зв'язку із збільшенням кількості китайських суден у водах поблизу спірних островів у Східно-Китайському морі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до такого кроку міністр Фуміо Кісіда вдався через те, що чисельність китайських суден берегової охорони навколо островів за останні кілька днів збільшилася майже в чотири рази і становила 13 одиниць. Це рекордне число з вересня 2012 року, коли Китай почав відправляти кораблі в регіон після націоналізації островів Японією.

Кісіда заявив послу Китаю Чену Чонхуа, що кораблі мають залишити територію. За словами японського міністра, їх присутність призводить до ескалації напруженості у відносинах між країнами. Він сказав, що дії з інфільтрації, які повторюються, і односторонні спроби змінити статус-кво є неприйнятними.

Японська берегова охорона заявила, що щонайменше два з 13 китайських суден були в японських територіальних водах навколо островів, незважаючи на неодноразові заклики залишити води Японії. На деяких кораблях, за їх словами, була помічена артилерія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-