Віце-канцлер ФРН: У Туреччині немає шансів вступити до ЄС

Віце-канцлер ФРН: У Туреччині немає шансів вступити до ЄС

Укрінформ
Віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель вкрай скептично оцінив шанси Туреччини "в осяжній перспективі" вступити в Євросоюз.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому суспільно-правового телеканалу ARD.

"Я не думаю, що в Туреччині в осяжному майбутньому - я кажу про 10 або 20 років - є шанси увійти до складу ЄС", - сказав Ґабріель.

За його словами, шансів на вступ не буде навіть у тому випадку, якщо остання виконає всі необхідні умови. Віце-канцлер ФРН пояснив, що зараз у ЄС немає можливостей для прийому "навіть невеликих держав".

Водночас політик не вважає за доцільне відмовлятися від ведення переговорів з Анкарою з даного питання. "У тій ситуації, в якій ми зараз знаходимося, необхідно використовувати будь-канал для діалогу з Туреччиною", - переконаний він.

Також Зігмар Габріель закликав не пов'язувати угоду Туреччини з ЄС щодо біженців і можливу лібералізацію візового режиму для турків. За його словами, ці дві теми ніяк не пов'язані одна з одною. Європа не повинна дозволяти Туреччини шантажувати себе, впевнений віце-канцлер.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер Австрії Крістіан Керн заявив, що хотів би почати обговорення серед глав європейських урядів про припинення переговорів з Туреччиною щодо вступу в ЄС у зв'язку з дефіцитом демократії та економічними проблемами в країні.

ЄС розкритикував масові арешти в Туреччині після невдалої спроби перевороту 15 липня. За словами президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, основні права, зокрема свобода преси, не можуть бути скасовані посиланням на антитерористичне законодавство.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вважає, що парламент повинен розглянути питання про введення смертної кари в країні, незважаючи на засудження цього рішення з боку Ради Європи та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-