Напад на поліцейських у Бельгії: ІДІЛ взяла на себе відповідальність

Напад на поліцейських у Бельгії: ІДІЛ взяла на себе відповідальність

Укрінформ
Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад з мачете на двох жінок поліцейських в бельгійському місті Шарлеруа.

Про це повідомляє AFP із посиланням на близьке до бойовиків агентство Amaq, яке стверджує, що чоловік, який здійснив напад, був "солдатом" угрупування.

"Напад стався у відповідь на заклики атакувати громадян країн, що входять до очолюваної США коаліції та мають відношення до бомбардувань позицій ІДІЛ в Сирії та Іраку", – йдеться у повідомленні.

За словами федеральної прокуратури країни, чоловік, який скоїв напад, був 33-річним громадянином Алжиру та мав судимість, проте не був відомий слідству своєю причетністю до терористичної діяльності.

В прокуратурі також зазначили, що нападник жив у Бельгії з 2012 року.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Шарль Мішель заявив, що напад із мачете на двох жінок-поліцейських у Бельгії визнано терактом.

6 серпня озброєний мачете чоловік напав на поліцейську дільницю. В результаті дві працівниці поліції зазнали поранень. За словами очевидців, чоловік кричав «Аллах Акбар».

Поліцейським вдалося поранити нападника, пізніше він помер у лікарні від травм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-