Сирійські повстанці оголосили про прорив блокади в Алеппо

Сирійські повстанці оголосили про прорив блокади в Алеппо

Укрінформ
Кілька угруповань сирійських повстанців, за їх власними заявами, прорвали блокаду Алеппо, просунулися на південному заході міста і з'єдналися з загонами раніше оточеної східної частини.

"Це доводить, що ми прорвали блокаду", - заявив dpa в суботу, 6 серпня, командир угруповання "Фронт ан-Нусра".

Раніше угруповання було відділенням Аль-Каїди, проте наприкінці липня змінила назву на "Джебхат фатах аш-Шам" і оголосила про розрив з джихадистами.

Це підтвердили і представники Сирійської наглядової ради з прав людини. Однак правозахисники також вказали на те, що угрупованням, які брали участь у прориві блокади, поки не вдалося досягти безпечного проходу між східною частиною Алеппо та іншими територіями, що знаходяться під контролем повстанців. Особливо важкі бої розгорнулися за один з великих військових комплексів. Як повідомляють правозахисники, повстанцям вдалося взяти військовий об'єкт під контроль, і в цьому випадку вони отримали доступ до нової зброї.

Майже три тижні тому урядові війська Башара Асада разом зі своїми союзниками перекрили останню дорогу для постачання продовольства в східну частину Алеппо. За оцінками ООН, виявилися оточеними до 300 тисяч людей. Спроби прорвати блокаду робилися протягом останнього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-