Виборці Клінтон і Трампа визначились, чого хочуть від своїх кандидатів

Виборці Клінтон і Трампа визначились, чого хочуть від своїх кандидатів

Укрінформ
Кандидат в президенти США від Демократичної партії випереджає за популярністю свого конкурента, республіканця Дональда Трампа, на 9%.

Про це свідчать дані опитування, проведеного телеканалом NBC спільно з газетою Wall Street Journal.

Зокрема, за Клінтон свої голоси готові віддати 47% виборців, за Трампа - 38%. Ще двоє претендентів: Гері Джонсон від Лібертаріанської партії та Джилл Стейн від "зелених", - мають, відповідно, 10 і 5 відсотків симпатиків.

Як показало опитування, електорат Клінтон становлять: жінки (51% проти 35 - за Трампа), афроамериканці (91:1), інші небілі американці (69:17), молоді виборці (46:34), а також білі виборці з вищою освітою (47:40).

Трамп лідирує серед білих виборців (45:40), літніх людей (46:43), незалежних (36:32) і білих виборців без вищої освіти (49:36).

З 14 сформульованих очікувань від кандидатів Трамп випереджає Клінтон у чотирьох: змінить ведення справ у Вашингтоні, дасть раду економіці, впорається з криміналом, захистить Америку. У решті десяти (дасть раду внутрішній безпеці, впорається з імміграцією, зробить країну кращою, буде добрим Головнокомандувачем, поліпшить становище Америки в світі, подолає кризу, подбає про таких людей, як я, вестиме зовнішню політику, впорається з расовими проблемами та зможе об'єднати країну) - більшого очікують від Клінтон.

Телефонне опитування було проведене серед 800 зареєстрованих виборців з 31 липня по 3 серпня.

Попереднє опитування, проведене Reuters спільно з міжнародним соціологічним центром Ipsos, показало відрив Клінтон від Трампа на 8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-