У Мінфіні РФ порахували, коли закінчаться гроші на зарплати

У Мінфіні РФ порахували, коли закінчаться гроші на зарплати

Укрінформ
До кінця 2017 року Росії може не вистачити грошей на виплату зарплат.

Про це заявила перший заступник міністра фінансів РФ Тетяна Нестеренко.

"Якщо нічого не змінювати, то до кінця наступного року у нас не буде ні резервів, ні можливості виплатити зарплати, у нас будуть серйозні економічні проблеми. Бюджетна сфера - наш головний внутрішній виклик", - цитує чиновника ТАСС.

При цьому Нестеренко нагадала, що в період, коли нафтогазові доходи "текли рікою" в бюджет РФ, складно було втриматися від спокуси започатковувати нові проекти, не індексувати пенсії і заробітні плати.

"Наша економіка в такому масштабі, в якому є зараз, не відповідає тим нашим зобов'язанням, яких ми набрали і які ми зобов'язані виконувати", - сказала перший заступник міністра фінансів РФ.

За її словами, у категорію бідних громадян РФ потрапляє лише 5% літніх людей, а близько 37% з числа найбіднішого населення Росії - це молоді сім'ї з двома дітьми.

І Нестеренко має рішення для цієї ситуації: "Потрібно створювати умови, щоб бідних серед молодих не було. Потрібно, щоб жінка швидко виходила на роботу, для цього потрібні дитячі садки тощо... Нам потрібно створювати умови, щоб бідність в РФ викоренити як факт".

Вона також висловилася за необхідність "будь-якими шляхами" збільшувати працездатний вік населення Росії: "На це повинна бути націлена пенсійна та соціальна політика, політика в освіті та соціальній сфері".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-