Папа Римський: Мусимо визнати, що світ перебуває у стані війни

Папа Римський: Мусимо визнати, що світ перебуває у стані війни

Укрінформ
Папа Римський Франциск заявив про те, що усім потрібно визнати, що сучасний світ наразі перебуває у стані війни.

Про це він заявив під час спілкування із журналістами по дорозі з Риму до Кракова, інформує Радіо Ватикану.

«Не біймося промовляти вголос цю правду: світ перебуває у стані війни, тому що він втратив мир», - сказав Франциск.

Папа також зазначив, що сьогодні часто чуємо слово «невпевненість», брак безпеки, але справжнім словом, яке описує ситуацію, є слово «війна». 

«Ми вже давно говоримо про те, що світ переживає поетапну війну. Це є війна», - додав він, пояснюючи, що великі війни минулого тисячоріччя мали свої особливості та способи їх ведення, і те що, ми переживаємо сьогодні, це також своєрідна війна.

Однак понтифік уточнив: «коли я говорю про війну, то говорю про неї серйозно, але не про релігійну війну. Триває війна інтересів, війна за гроші, за природні ресурси, за панування над народами: в цьому полягає війна».

«Хтось може подумати, що я говорю про релігійну війну. Зовсім ні. Всі релігії бажають миру. Війни бажають інші. Зрозуміло?» - наголосив глава Католицької церкви.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск в середу прибув до Кракова для участі у Світових днях молоді. У четвер Понтифік відвідає санктуарій Пресвятої Діви Марії у Ченстохові, а вже ввечері на передмісті Кракова він зустрінеться з сотнями тисяч представників католицької молоді з усього світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-