У Кракові заборонять легкі літаки, дрони, піротехніку та вантажівки

У Кракові заборонять легкі літаки, дрони, піротехніку та вантажівки

Укрінформ
У польському місті Кракові та околицях з 25 липня по 1 серпня заборонять експлуатацію маломоторних повітряних суден та безпілотників, а також застосування піротехнічних засобів.

Це пов’язано зі Світовими днями молоді (СДМ), які упродовж 26-31 липня відбудуться у Кракові та поблизу міста, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

Крім того, з 27 липня у цьому районі заборонять експлуатацію вдень вантажних автомобілів вагою понад 12 тон.

Зокрема, у радіусі 100 км від Кракова, у радіусі 50 км від міста Ченстохова, а також у радіусі 5 км від населених пунктів Кальварія Зебжидовська, Бжегі і Освенцім буде заборонено використання різного роду невеликих повітряних суден, а також дронів.

Піротехнічні засоби – петарди і фаєри не можна буде використовувати у Кракові та на території гміни (найменша адміністративно-територіальна одиниця Польщі) Величка. Ця заборона не стосуватиметься органів правопорядку.

У Кракові 27-28 липня не можна буде використовувати вантажні автомобілі понад 12 тон, а також автомобілі, які перевозять небезпечні вантажі.

Як повідомлялося, СДМ відбудуться 26-31 липня у Кракові та околицях. У них, за різними підрахунками, візьмуть участь приблизно 1,5 млн осіб, зокрема півмільйона паломників з усього світу. Очікується, що в Днях молоді візьмуть участь 50-60 тис. паломників з України. Для прискореного перетину українсько-польського кордону для них буде виділено окремі смуги для руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-