У Туреччині масово закривають школи, поліклініки та гуртожитки

У Туреччині масово закривають школи, поліклініки та гуртожитки

Укрінформ
Уряд Туреччини опублікував список заходів, запроваджених у рамках режиму надзвичайного стану.

Про це повідомляє Anadolu.

«Згідно з рішенням «Про заходи, що вживаються в рамках режиму Надзвичайного стану» в Туреччині, припинено діяльність 35 об'єктів сектора охорони здоров'я, 1043 приватних освітніх установ, приватних гуртожитків і пансіонів, 1229 товариств і фондів, 19 профспілок, федерацій та конфедерацій, 15 вишів, відкритих фондами», - йдеться в повідомленні.

У документі також сказано, що час тримання під вартою в період дії НС не може перевищувати 30 днів з моменту затримання, однак ці терміни не включають час доправлення затриманого до місця розташування найближчого судді або суду.

Документ має законодавчу силу і опублікований у віснику турецького уряду – «Resmi Gazete».

Нагадаємо, невдала спроба воєнного перевороту сталася в Туреччині в ніч на 16 липня. Вже  наступного дня почалися масові затримання і арешти. Не менш як 45 тисяч осіб були затримані, звільнені або відсторонені від роботи. Серед звільнених, крім військових і поліцейських, опинилися вчителі, декани університетів і журналісти. У Туреччині на три місяці ввели режим надзвичайного стану, а також призупинили дію Європейської конвенції про права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-