ООН нарахувала по світу 30 тис. терористичних бойовиків

ООН нарахувала по світу 30 тис. терористичних бойовиків

Укрінформ
Зараз у світі налічується близько трьох десятків тисяч бойовиків зі 100 країн світу, які так чи інакше належать до терористичних організацій.

Про це заявив у п'ятницю на прес-конференції в Нью-Йорку керівник Виконавчого директорату Антитерористичного комітету ООН Жан-Поль Лаборде, передає Укрінформ.

"Тероризм, охоплений 30 тис. іноземними терористичними бойовиками з близько 100 країн світу, є глобальною загрозою, що вимагає всеосяжної та об'єднаної відповіді", - цитує Лаборде Центр новин ООН.

Як наголосив керівник директорату, "немає жодних сумнівів, що загроза тероризму залишається постійною і, на жаль, реальною". При цьому він підкреслив, що поодинці країни не здатні боротися з цим явищем.

Прес-конференція Лаборде була присвячена засіданню РБ ООН по резолюції 2178 (2014) щодо припинення потоку іноземних терористичних бойовиків. Він наголосив, що в той час, як територіальна експансія і військова сила ІДІЛ скоротилася останніми місяцями, можливості угруповання залишаються загрозливими. За його словами, лише під час місяця Рамадан цього року ІД спромоглась "здійснити або надихнути" на щонайменше 393 напади в 16-ти країнах. Більшість із них сталася в Іраку і Сирії.

Лаборде наголосив, що світ навряд чи стане "більш безпечним місцем" ближчим часом через гнучкість терористів, втім подолати це можна лише спільними зусиллями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-