Brexit: Олланд закликав Мей розпочати переговори якнайшвидше

Brexit: Олланд закликав Мей розпочати переговори якнайшвидше

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що він поважає рішення Британії про вихід із ЄС, але вважає, що "Brexit" має відбутися якомога швидше.

Про це він заявив після переговорів у Парижі із британським прем'єром Терезою Мей, пише ВВС.

"Для Франції чим швидше, тим краще. Не може бути обговорень чи попередніх переговорів перед переговорами. Але, звісно, ми можемо готуватися до переговорів, і ми можемо зрозуміти, що ваш уряд, який було щойно сформовано, потребує часу на це", - наголосив Олланд.

У свою чергу британський прем'єр заявила, що хотіла б "максимізувати можливості" для Британії у ЄС.

На спільній із французьким президентом прес-конференції Мей підкреслила, що хотіла б зберегти "якомога тісніші економічні зв'язки між країнами", а також наголосила, що Британія і Франція і надалі співпрацюватимуть у боротьбі із тероризмом, і що Британія виконуватиме свої зобов'язання як член НАТО.

"Як я вже казала, "Brexit" є "Brexit", і я твердо вірю, що ми досягнемо успіху у цьому. Не лише для Британії, але й для наших європейських партнерів", - сказала Мей.

Напередодні під час зустрічі із канцлером Німеччини Ангелою Меркель британський прем'єр заявила, що переговори щодо "Brexit" почнуться не раніше 2017 року.

 Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-