Суд висунув звинувачення спільникам терориста в Ніцці

Суд висунув звинувачення спільникам терориста в Ніцці

Укрінформ
У Франції суд пред'явив звинувачення п'ятьом підозрюваним, які були затримані за підозрою в зв'язках з водієм, який влаштував теракт у Ніцці.

Про це повідомляє BBC.

Чотири чоловіки та жінка у віці від 22 до 40 років підозрюються в тому, що допомогли Мохамеду Булелю здійснити його план масового вбивства. Один з підозрюваних, зокрема, повернувся на місце теракту, щоб зафільмувати наслідки, повідомив прокурор Франсуа Молан.

Трьох із них - одного тунісця та двох франко-туніського походження - звинувачують як безпосередніх учасників "вбивства, скоєного групою осіб, пов'язаною з терористами".

Ще двох - албанця та жінку франко-албанського походження - звинуватили в "порушенні закону про зброю в зв'язку з діяльністю терористичного угруповання". Вони, зокрема, надали Булелю пістолет.

Як і Булель, ніхто з п'ятьох раніше не був відомий французькій розвідці, лише один з них мав затримання - за наркотики та дрібні правопорушення.

Всі п'ятеро взяті під варту.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня водій вантажівки врізався в натовп людей і впродовж 20 хвилин чавив їх та стріляв через вікно. Це сталося на Англійській набережній в Ніцці одразу після салюту на Національне свято Франції і тривало, поки поліція не застрелила зловмисника. В результаті теракту загинули 84 людини, серед яких громадянин України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-