Кількість захворювань на вірус Зіка у США зросла до 1400

Кількість захворювань на вірус Зіка у США зросла до 1400

Укрінформ
Кількість людей, у яких лікарі офіційно ідентифікували наявність вірусу Зіка на території всіх 50-ти американських штатів та Округу Колумбія, сьогодні становить 1404 особи.

Про це йдеться в останніх даних, оприлюднених Центром контролю та профілактики захворюваності США, передає власний кореспондент Укрінформу.

За оновленою статистикою, на основній території США зареєстровано 1403 випадки захворювання, пов'язаних з подорожами та один – у лабораторії. Щонайменше, 15 із них були передані статевим шляхом. При цьому зауважується, що зараження від комарів на території США не зафіксовано.

Присутність вірусу підтверджена на території 46 штатів та в столиці США. Причому найбільший рівень захворюваності спостерігається у штатах Флорида (270 випадків) і Нью-Йорк (345 осіб).

Водночас, зазначається, що на американських територіях (Пуерто-Ріко, Американські Самоа та Віргінські острови) вірус виявлено у 3827 осіб. Найбільша кількість (3761) зафіксована в Пуерто-Ріко.

Дослідження включають дані, отримані в період з 1 січня 2015 року по 20 липня 2016 року.

Центр контролю та профілактики захворюваності США вже оголосив, що на підтримку зусиль боротьби з поширенням вірусу виділяє $60 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-