Новий посол США приїде в Україну вже ближчими тижнями – джерело

Новий посол США приїде в Україну вже ближчими тижнями – джерело

Укрінформ
Марі Йованович, яка успішно пройшла процедуру затвердження на посаді нового посла США в Україні під час слухань у Сенаті, приступить до виконання обов'язків уже впродовж наступних тижнів.

Про це власному Укрінформу повідомило у вівторок джерело в Державному департаменті США.

"Точної дати зараз немає, але я не думаю, що це затягнеться надовго... Гадаю, йдеться про тижні", - зауважив офіційний посадовець у зовнішньополітичному відомстві США.

Описуючи тривалість процедури, яка відбувається зазвичай у таких випадках у Держдепі, чиновник зазначив, що після призначення кандидатури нового посла президентом формальний процес вимагає її затвердження в Сенаті.

Крім того, за словами представника Держдепу, проводяться необхідні консультації дипломата в самому відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, кандидатуру Марі Йованович на пост посла в Україні президент США висунув у травні. До цього вона з 2012 року обіймала посаду головного заступника помічника держсекретаря в Бюро з європейських та азійських справ.

Раніше Йованович працювала помічником держсекретаря й відповідала за двосторонні відносини з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи. Крім того, вона була послом США у Вірменії (2008 – 2011 рр.) й Киргизстані (2005 – 2008 рр.). Йованович також має досвід роботи в Україні, коли обіймала посаду заступника глави дипмісії в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-