Напад на потяг у Німеччині: поліція поки не бачить сліду ІДІЛ

Напад на потяг у Німеччині: поліція поки не бачить сліду ІДІЛ

Укрінформ
Влада німецької землі Баварія не підтверджує факт зв'язку між 17-річним біженцем з Афганістану, який напав напередодні ввечері на пасажирів потяга поблизу Вюрцбурга, і терористичним угрупованням ІДІЛ, незважаючи на те, що воно вже заявило про те, що це її бойовик.

Свої сумніви висловив у випуску новин першого каналу німецького телебачення ARD міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн.

"Згідно з наявними на даний момент даними, не існує доказів, що вказують на зв'язок молодої людини з ісламістськими мережами", - заявив глава МВС федеральної землі.

Те, що поліція виявила в кімнаті юнака прапор ІДІЛ, намальований від руки, може говорити про швидку індивідуальну радикалізацію цієї людини, вважає політик. Люди, які знали злочинця, говорять про нього як про спокійного і врівноваженого юнака, який ходить в мечеть лише по великих святах.

Про причетність до терористів поспішили заявити близьке до них інформагентство Amaq і радостанція ІД Al-Bajan.

 Місцева поліція вважає, що злочинець не вибирав своїх жертв. Четверо з поранених - сім'я з Гонконгу.

Зараз слідчі намагаються з'ясувати причину, що спонукала хлопця піти на злочин. А поки що не відомо навіть, що змусило його 2 роки тому залишити Афганістан без рідних.

Як раніше повідомляв Укрінформ, напередодні 17-річний афганець у приміському поїзді напав на пасажирів, використавши в якості зброї сокиру і ніж. При спробі втекти його застрелив боєць загону поліції спеціального призначення, який якраз у цей час знаходився неподалік того місця, де поїзд був зупинений за допомогою стоп-крану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-