У Туреччині затримали пілотів, які збили російський Су-24

У Туреччині затримали пілотів, які збили російський Су-24

Укрінформ
Турецька влада затримала двох пілотів, причетних до інциденту, в результаті якого був збитий російський бомбардувальник Су-24.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на високопоставленого турецького чиновника.

"Раніше, 16 липня мер Анкари Мелих Гекчех в ефірі телеканалу CNN Turk повідомив про те, що пілот винищувача, який збив російський бомбардувальник, був причетний до спроби державного перевороту в Туреччині, який стався наприкінці минулого тижня", - йдеться в повідомленні.

Турецький винищувач збив російський Су-24, який брав участь в антитерористичній операції в Сирії, 24 листопада 2015 року. У результаті події загинув пілот Олег Пєшков. Він встиг катапультроваться, але був застрелений з землі.

Після інциденту російсько-турецькі відносини погіршилися. Так, президент РФ Путін на кілька місяців обмежив відправку організованих туристичних груп в Туреччину. Крім цього, було введено ембарго відносно цілого ряду турецьких товарів, яке діє досі.

Російська сторона вимагала від Туреччини вибачень за те, які отримала через півроку: в кінці червня президент Туреччини Реджеп Ердоган вибачився за збитий літак і висловив співчуття родині загиблого пілота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-