США не мають доказів причетності Гюлена до заколоту в Туреччині

США не мають доказів причетності Гюлена до заколоту в Туреччині

Укрінформ
Наразі турецька влада не надала доказів причетності проповідника Фетхуллаха Гюлена до військових заколотів в цій країні, а сам він не порушує законодавства Сполучених Штатів.

Про це заявив під час брифінгу в понеділок у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо оцінити діяльність групи Гюлена, і чи була вона залучена до цієї спроби перевороту. Це ще належить з'ясувати. Якщо ми отримаємо докази, ми звичайно врахуємо їх при оцінці", - заявив Тонер.

Представник зовнішньополітичного відомства США також прокоментував позицію турецької влади зі звинуваченнями Гюлена в організації перевороту.

"Що стосується його ролі, ми всі добре знаємо, як він переслідується членами турецького уряду й політичним керівництвом", - зазначив Тонер. Натомість, Гюлен, за його словами, "живе у відповідності з законом".

Водночас, представник американської адміністрації наголосив: якщо Туреччина має занепокоєння щодо причетності Гулена або його групи, "вони можуть поділитися з нами цими доказами, які вони зібрали, і ми звичайно розглянемо їх та винесемо оцінку".

"Така процедура існує у взаємодії США з будь-яким союзником та партнером", зауважив Тонер.

Нагадаємо: Фетхуллах Гюлен - ісламський проповідник турецького походження, який проживає з 1999 року на території Сполучених Штатів. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово звинувачував його у створенні групи, чия діяльність начебто спрямована на повалення нинішнього турецького уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-