WADA: Влада Росії покривала допінги на Олімпіаді в Сочі

WADA: Влада Росії покривала допінги на Олімпіаді в Сочі

Укрінформ
Лабораторії у Москві та Сочі покривали російських спортсменів, які приймали допінг під час Олімпіади в Сочі.

Про це йдеться у доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), опублікованій на сайті організації, пише "Медуза".

У доповіді говориться, що сочинська антидопінгова лабораторія користувалася унікальним методом підміни проб, а співробітники московської лабораторії не мали вибору щодо участі у державній системі застосування допінгу.

Міністерство спорту РФ, як стверджується у звіті, «керувало, контролювало і проводило маніпуляції з результатами аналізів спортсменів», а обмінювалися аналізи за участю і допомогою ФСБ та Центру спортивної підготовки збірних команд Росії в Москві і Сочі».

Напередодні The New York Times написала, що представники антидопінгових агентств десяти країн, а також 20 груп спортсменів збираються попросити Міжнародний олімпійський комітет усунути збірну Росії від участі в Олімпійських іграх в Ріо.

Незалежна комісія WADA під керівництвом канадського юриста Річарда Макларена була створена після того, як у травні колишній глава московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков розповів The New York Times про допінгову програму на Олімпіаді в Сочі. За його словами, допінг приймали десятки російських спортсменів, у тому числі 15 медалістів Ігор. Родченков зізнався, що особисто приготував «коктейль» з трьох заборонених препаратів після того, як отримав доручення поміняти проби спортсменів. «Люди святкують перемоги спортсменів на Олімпійських іграх, а ми в цей час міняємо проби з сечею», — говорив він.

Міністр спорту Віталій Мутко назвав ці звинувачення абсурдними. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков сказав, що в Кремлі не бачать підстав довіряти заявам Родченкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-