Грецька влада обговорює з Туреччиною повернення військового вертольота - ЗМІ

Грецька влада обговорює з Туреччиною повернення військового вертольота - ЗМІ

Укрінформ
Грецька влада здійснює контакти з Туреччиною з питання передачі військового турецького вертольота, який приземлився на злітно-посадковій смузі в Александруполісі на кордоні двох країн.

Про це повідомляє турецьке інформаційне агентство Анадолу з посиланням на заяву офіційного представника уряду Греції Ольгу Геровасілі державному телеканалу ERT.

"Відповідні органи здійснюють контакти з Туреччиною з питання передачі вертольота", - сказала Геровасілі.

За її словами, повітряне судно направило запит на аварійну посадку через відмову двигуна, після чого керівництво Генштабу Греції зв'язалося з прем'єр-міністром Алексісом Ціпрасом і міністром оборони Паносом Kaмменосом.

"Ціпрас дав вказівку прийняти запит, і турецький вертоліт супроводили два грецьких винищувача», - уточнила вона.

Вона також повідомила, що особи, які знаходилися на борту та зняли зі своєї військової форми розпізнавальні знаки, були взяті під варту.

«Щодо прибічників перевороту будуть дотримані процедури, що прописані у міжнародному праві. До уваги буде прийнятий той факт, що заарештовані звинувачуються у порушенні конституційної законності в своїй країні», - додала вона.

Раніше агентство Анадолу з посиланням на грецьке агентство «Афіна», повідомило, що турецький військовий вертоліт, отримавши дозвіл від грецької влади, приземлився на злітно-посадковій смузі в Александруполісі, розташованому на кордоні двох країн.

Державний грецький телеканал ERT повідомив, що у вертольоті перебувають вісім осіб, в тому числі одна цивільна особа. За попередніми даними, це військові, які взяли участь у спробі перевороту в Туреччині. Стверджувалося, що дані особи просили притулку у Греції.

Глава МЗС Туреччини у своєму акаунті в Twitter написав, що Туреччина "зажадала негайної видачі 8 військовослужбовців-зрадників, які втекли до Греції на вертольоті".

Фото: Ekathimerini

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-