Мей сказала, коли почнеться Brexit

Мей сказала, коли почнеться Brexit

Укрінформ
Стаття 50 Лісабонського договору, яка ініціює процес виходу Британії з ЄС, не буде задіяна, доки Сполучене Королівство не узгодить позиції у переговорах з Брюсселем.

Про це заявила новий прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей після зустрічі з першим міністром Шотландії Ніколою Стерджен, повідомляє Euractiv.

"Я готова вислухати варіанти і чітко дала зрозуміти першому міністру про своє бажання, щоб шотландський уряд повною мірою брав участь у нашій дискусії. Я вже говорила, що не задію статтю 50, доки не вважатиму, що у Сполученого Королівства утворилася узгоджена позиція та визначені цілі для переговорів", - сказала Мей.

Видання також наголошує, що нині Единбург прагне знайти спосіб зберегти деякі з переваг членства в ЄС, не вдаючись до "ядерного варіанту" - проведення референдуму про незалежність від Сполученого Королівства.

Як відомо, на референдумі 23 червня Шотландія проголосувала за те, щоб залишатися в ЄС, як це зробили в Лондоні, Північній Ірландії та Гібралтарі. Однак загалом Велика Британія проголосувала за вихід з блоку (52% проти 48%), що спонукало шотландський парламент розпочати роботу над законодавством, яке дозволило б провести в Шотландії другий референдум про незалежність регіону.

Раніше Мей вже заявляла президенту Єврокомісії про те, що Великій Британії потрібно більше часу для підготовки до переговорів щодо умов виходу країни зі складу Євросоюзу.

Фото: Твіттер Nicola Sturgeon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-