Ніцца: сусіди терориста не вважали його релігійним

Ніцца: сусіди терориста не вважали його релігійним

Укрінформ
Поліція назвала ім’я водія-вбивці 84 людей на Англійській набережній у Ніцці. Ним виявився 31-річний француз туніського походження Мохамед Лахуаедж Булель, який працював у службі доставки, жив у бідному кварталі Ніцци та, за свідченнями сусідів, був мовчазним і самотнім.

Про це пише місцеве видання Nice Matin.

"Поліція вранці у п’ятницю відвідала квартиру водія-вбивці на ім’я Мохамед Лахуаедж Булель, обшукала її, взяла свідчення у десятка його сусідів. Вони описують зловмисника як самотню і мовчазну людину, яка полюбляла велосипедні прогулянки", - пише видання.

За словами сусідів, Булель не був схожим на терориста чи релігійного фанатика. "Він не був схожий на релігійну особу", - розповів Себастьян. Сусідка на ім'я Aлeксія розповіла, що колись терорист полагодив їй електричний лічильник. Представники великої родини, що жили в одному будинку з Булелем, згадали, що той ніколи не вітався до них. І тільки мешканець з першого поверху, Анан, сказав, що сусід, був "красивим чоловіком і заглядався на його дочок".

Як повідомляв Укрінформ, під час святкового салюту увечері 14 липня приблизно о 23:30 (за Києвом) велика вантажівка на повному ходу врізалася в натовп людей на Англійській набережній Ніцци. Автомобілем керував водій, який спрямував транспортний засіб на тротуар, де були сотні людей. Вантажівка встигла проїхати 2 км, збиваючи на своєму шляху людей. Лише через півгодини цього кривавого руху водій зупинив авто навпроти готелю Westminster. Поліція, яка прибула на місце теракту застрелила водія. У місці одразу було оголошено антитерористичну операцію. Усі правоохоронні органи та рятувальні служби переведені у вищий ступінь терористичної загрози.

За оцінками влади загинуло 84 особи, 18 людей перебуває у тяжкому стані, 50 осіб мають поранення, ще 120 – у шоковому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-