Ніцца: французькі ЗМІ назвали ім'я терориста

Ніцца: французькі ЗМІ назвали ім'я терориста

Укрінформ
Правоохоронним органам вдалося точно встановити особу водія вантажівки, який ввечері 14 липня врізався в натовп людей на Англійській набережній в Ніцці.

Про це пише агентство AFP з посиланням на свої джерела в поліції.

Місцева газета Nice Matin повідомляє, що його звуть Мохамед Лахуаедж Булель, який працював в службі доставки, передає DW.

Раніше повідомлялося лише, що у вантажівці було виявлено посвідчення на ім'я 31-річного вихідця з Тунісу, який проживав в Ніцці.

Тим часом видання Paris Match пише, що на місці теракту було знайдено два посвідчення особи. Поки незрозуміло, чи мова йде про підроблені документи, чи про спільника терориста.

Водночас французькі ЗМІ побачили схожість теракту в  Ніцци з аналогічними нападами мусульманських радикалів-терористів.

"Напад у Ніцці схожий принаймні на два інші напади, скоєні на Заході у 2013-му та 2014 роках мусульманськими терористами", - інформує Francetvinfo. http://www.francetvinfo.fr/faits-divers/terrorisme/attaque-au-camion-a-nice/attentat-de-nice-un-vehicule-lance-pour-tuer-une-arme-deja-utilisee-dans-des-attaques-islamistes-recentes_1547947.html#xtor=AL-67-

Телеканал нагадує, зокрема, про теракт, скоєний у травні 2013 року у Лондоні. Тоді один з убивць молодого британського солдата Лі Рігбі стверджував, що хотів помститися "за мусульман, убитих британськими солдатами". На суді вбивця і батько шістьох дітей сказав, що він виконував "місію як солдат Аллаха" у війні проти Великої Британії.

Через кілька місяців терорист-джихадист скоїв наїзд на трьох військових у Канаді. У результаті один військовий загинув, ще один дістав поранення різного ступеню. Поліція застрелила нападника. Згодом з’ясувалося, що молода людина хотіла приєднатися до терористичної організації у Сирії.

ЗМІ також нагадує, що упродовж кількох останніх років Аль-Каїда та "Ісламська держава" закликають у відеозаписах та в інтернеті своїх прихильників вбивати мешканців західних країн. Зокрема, згадується заклик представника "Ісламської держави" Абу Мохаммеда аль-Аднані, поширений головним медіа терористичного угруповання - Al Furqan.

"Якщо ви не можете підірвати бомбу або стріляти, просто залишіться наодинці з французьким або американським безбожником і розбийте йому череп каменем, вбийте його ножем або збийте його з ніг вашим автомобілем", - йдеться у "пораді" Абу Мохаммеда аль-Аднані своїм прихильникам.

Нагадаємо, в Парижі проходить екстрене засідання уряду в зв'язку з терактом. Очікується, що після цього президент Франції Фрасуа Олланд полетить до Ніцци. За даними AFP, в Ніцці проходять кілька поліцейських спецоперацій.

Влада Франції визнали трагедію терактом. В результаті того, що сталося загинули 84 людини, ще десятки постраждали. Поки жодне терористичне угрупування не взяло на себе відповідальність.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-