Олланд продовжив надзвичайний стан у Франції ще на три місяці

Олланд продовжив надзвичайний стан у Франції ще на три місяці

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд вирішив продовжити дію надзвичайного стану після 26 липня ще на три місяці у зв’язку з терактом у Ніцці, внаслідок якого загинуло 77 осіб.

Відповідний проект закону буде подано до парламенту Франції наступного тижня, йдеться на офіційній сторінці Єлисейського палацу у Твіттер.

«Я вирішив, що надзвичайний стан, який повинен був закінчитися 26 липня, буде продовжений на три місяці», - йдеться у дописі.

За словами Франсуа Олланда, у результаті теракту у Ніцці, який скоїв водії вантажівки врізавшись у натовп людей, загинуло 77 осіб, серед яких багато дітей. У зв’язку з надзвичайною подією, уряд Франції вирішив вжити «низку невідкладних заходів».

«Я вирішив, за пропозицією прем'єр-міністра, що ми продовжимо дію операції Sentinelle на вищому рівні», - додав він.

За його словами, французька влада використає оперативний резерв, щоб посилити підрозділи поліції і жандармів, в усіх місцях, де потрібен особовий склад, особливо це стосується прикордонного контролю. Президент Франції також вирішив скликати Раду оборони на 9:00 за місцевим часом.

«Франція в сльозах, вражена, але вона сильна і завжди такою буде, попри бажання фанатиків чинити такі напади, як сьогодні», - додав Олланд.

За його словами, після терактів в Парижі у січні та листопаді 2015 року, цей новий напад у Ніцці засвідчив, що Франція знаходиться під загрозою ісламського тероризму.

«Ми повинні зробити все, щоб боротися з цим злом», - заявив Олланд.

Нагадаємо: напередодні увечері під час святкування дня незалежності Франції велика вантажівка на великій швидкості врізалася у натовп людей. Водій вантажівки також відкрив вогонь з автоматичної зброї. Поліція застрелила терориста. Жертвами нападу стали 77 осіб, сотні людей отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-