Французький траулер «виловив» чужу субмарину

Французький траулер «виловив» чужу субмарину

Укрінформ
Французький траулер, що займався промисловим виловом риби біля берегів Великої Британії, упіймав неводом португальський підводний човен.

Про це сьогодні заявила морська префектура північного французького міста Брест, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Португальський підводний човен Tridente брав участь у військових навчаннях спільних з королівськими ВМС Великої Британії, потрапив у мережу невода французького траулера Daytona на відстані 55 км на південь від британського мису Лізард», - заявили у префектурі.

За словами префекта Бреста, після того, як човен потрапив у пастку, його капітан одразу дав команду на підйом на поверхню води та згодом увійшов у контакт з риболовецьким судном. Траулер звільнив зі свого невода підводний човен і попрямував до Франції.

Повідомляється, що у результаті інциденту ніхто не постраждав.

Варто зазначити, що 12 років тому біля мису Лізард затонуло французьке риболовецьке судно Bugaled Breizh, в результаті чого загинули п'ять моряків. Їх родини вважають, що до загибелі їхніх рідних причетний підводний човен, що брав участь у міжнародних навчаннях. Втім французька прокуратура закрила справу за відсутністю складу злочину. Разом з тим, ця справа досі розглядається в суді Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-