Поліцейський в Іллінойсі важко поранив озброєного афроамериканця

Поліцейський в Іллінойсі важко поранив озброєного афроамериканця

Укрінформ
У США стався ще один інцидент із застосуванням поліцією зброї проти афроамериканця через невиконання ним законних вимог правоохоронців.

Про це повідомило в понеділок видання USA Today.

"Офіцер поліції штату Іллінойс у понеділок вистрілив у афроамериканця, поранивши його в груди", - зазначається в повідомленні.

При цьому наголошується, що поліцейський в той момент прибув на місце інциденту за викликом про людину з пістолетом.

За словами керівника поліції міста Декейтер, чорношкірий чоловік був озброєний не тільки пістолетом, але й ножем. Додаткових деталей не повідомляється. Після поранення в груди чоловік перебуває у важкому стані.

Місцева влада просить населення зберігати спокій, поки не буде завершено слідство та не винесено рішення суду. Поліція штату пообіцяла провести розслідування за стандартним протоколом, що застосовується у випадку застосування зброї.

Нагадаємо: інцидент стався на тлі зростаючої хвилі протестів у США після кількох смертей афроамериканців від дій поліцейських у штатах Луїзіана і Міннесота, а також жертв серед поліції після демонстрації в Далласі.

Президент США Барак Обама через це прийняв рішення скоротити свій візит до Іспанії та прибути до країни з метою відпрацювання рішень виходу із ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-