США відправляють в Сербію двох в'язнів із Гуантанамо

США відправляють в Сербію двох в'язнів із Гуантанамо

Укрінформ
Американська адміністрація передає в Сербію двох утримуваних під вартою у в'язниці Гуантанамо, поступово зменшуючи таким чином кількість в'язнів на цьому об'єкті.

Про це офіційно повідомив у понеділок Державний департамент США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"11 липня Міністерство оборони США оголосило про переведення до Сербії громадянина Таджикистану Мухаммада Давлатова і єменця Мансура Ахмада Саада аль-Дайфі. Обидва ув'язнених були одностайно схвалені для передачі шістьома урядовими установами Сполучених Штатів", - зазначається в поширеному документі.

Таким чином, Сербія приєдналася до 30 інших країн, які, починаючи з 2009 року, розширили можливості для переселення понад 100 затриманих з об'єкту Гуантанамо, підкреслили в Держдепі. Зараз на цьому об'єкті під вартою залишаються 78 ув'язнених, включаючи двох, підготовлених до передачі.

Нагадаємо: в'язниця на американській базі Гуантанамо, що розташовується на острові Куба, була створена адміністрацією президента Джорджа Буша після терактів 11 вересня 2001 року для утримання міжнародних терористів.

Нинішній глава Білого дому під час початку своєї президентської каденції оголосив одним із пунктів своєї програми припинення існування цього об'єкту. Втім Конгрес, обидві палати якого нині контролюються Республіканською партією, поки не дозволяє адміністрації демократа Обами закрити Гуантанамо та перевести ув'язнених на материкову частину Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-