Коаліція в Сирії знищила п'ять нафтових свердловин ІДІЛ

Коаліція в Сирії знищила п'ять нафтових свердловин ІДІЛ

Укрінформ
Війська Багатонаціональної коаліції, що діє на чолі зі США проти терористичного угруповання "Ісламська держава", за минулу добу знищили щонайменше п'ять нафтовидобувних свердловин поблизу сирійського міста Абу-Камаль.

Про це йдеться в офіційному зведенні Пентагону, оприлюдненому в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У районі населеного пункту Абу-Камаль ударом авіації знищено п'ять нафтових свердловин ІДІЛ", - зауважується в документі.

Як неодноразово підкреслювали в Пентагоні, ліквідація об'єктів захопленого терористами нафтового бізнесу позбавляє їх джерел незаконного фінансування.

Крім того, повідомляється, що загалом за минулу добу на території Сирії коаліція завдала 12 авіаударів по позиціях "Ісламської держави". Більшість із них прийшлося по зосередженню терористів в районі міста Манбідж, де було знищено вісім окремих тактичних підрозділів ІДІЛ, штаб-квартира організації, десять бойових позицій, у тому числі, артилерійська, а також міст, який використовували бойовики.

В Іраку коаліційні війська здійснили 14 ударів в районах населених пунктів Багдаді, Хуваядж, Мосул, Кайяра, Рамаді та Синджар. При цьому знищені та уражені штаб ІДІЛ, вісім тактичних підрозділів, близько десяти бойових позиції, у тому числі мінометних систем, місце зберігання ракет, бункер терористів. Крім того, внаслідок ударів уражені завод з виготовлення вибухових пристроїв, п'ять складів постачання амуніції та боєприпасів підрозділам ІД, а також шість спеціальних і транспортних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-