Російських льотчиків у Сирії випадково вбили свої ж - дослідження

Російських льотчиків у Сирії випадково вбили свої ж - дослідження

Укрінформ
Незалежні експерти припустили, що російський вертоліт у Сирії був збитий через випадкове попадання ракети іншого гвинтокрила.

Команда Conflict Intelligence Team (CIT), що займається розслідуваннями у зв’язку з російською військовою операцією в Сирії, провела власне розслідування обставин катастрофи російського гвинтокрила.

Фахівці вважають, що «серйозної уваги» заслуговує версія, яка відрізняється від офіційної версії російської сторони. Йдеться, зокрема, про те, що що російський вертоліт у Сирії був збитий "дружнім вогнем" через випадкове попадання ракети іншого гвинтокрила.

Іншим висновком CIT, який вирізняється від офіційної версії, є твердження, що «впав саме російський вертоліт Мі-35М, а не сирійський Мі-25». Співробітники групи називають цей факт «доведеним».

Як повідомляв Укрінформ, двоє російських військових льотчиків-інструкторів загинули в районі Пальміри після того, як сирійський вертоліт Мі-25 під їх управлінням був підбитий терористами ІДІЛ.

Перші повідомлення про падіння ударного вертольота у районі Пальміри надійшли вранці 9 липня. Але представник російської авіабази «Хмеймім» стверджував, що всі російські бойові вертольоти повернулися після виконання бойових завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-