Тисячі венесуельців кинулися в Колумбію по продукти та ліки

Тисячі венесуельців кинулися в Колумбію по продукти та ліки

Фото
Укрінформ
Тисячі громадян Венесуели перетнули кордон з Колумбією після того, як венесуельська влада відкрила кордон на 12 годин з тим, щоб люди змогли придбати ліки та харчі.

Про це повідомляє BBC.

Влада колумбійського прикордонного міста Кукута каже, що кордон перетнули близько 16 тисяч осіб. Вони заповнили місцеві супермаркети, скуповуючи продовольство - рис, борошно і олію.

Венесуела останні роки зіткнулася з гострою економічною кризою, яка посилюється падінням світових цін на нафту, а також браком електроенергії. У країні оголошено надзвичайний економічний стан. У ряді регіонів жителі відчувають нестачу продовольства і товарів першої необхідності.

Венесуела закрила кордон з Колумбією в серпні 2015 року, оскільки, за словами влади, вільне переміщення людей і товарів сприяло зростанню злочинності.

Цієї середи близько 500 мешканок Венесуели прорвалися через кордон в Колумбію, щоб закупити продукти харчування і товари першої необхідності.

Опозиція Венесуели звинувачує президента Ніколаса Мадуро і його попередника Уго Чавеса в тому, що їх політика призвела до економічної кризи. Однак Мадуро звинувачує бізнес-еліти країни у бойкоті економіки для досягнення своїх політичних цілей.

На цьому тлі регулярно відбуваються зіткнення протестуючих проти економічної політики держави з поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-